maandag 11 oktober 2010

Patrick test z'n eigen track

Hij zat de afgelopen weken voor zijn werk in Canada en voordat hij op reis ging was hij er ook al niet aan toe gekomen om de mtb-route op landgoed Twickel te testen. Maar maandag 11 oktober was het dan zover. Patrick Jansen was eindelijk in de gelegenheid enkele van de door hem zelf uitgezette singletracks uit te proberen


Onze routebouwer is een begenadigd mountainbiker (al drie keer en ook regerend Nederlands kampioen Masters 30+ en 40+) en aan het materiaal mankeert het ook niet. Sinds dit jaar heeft hij een Giant XTC Advanced (carbon frame S, de kleinste maat) onder zijn gat en dat is volgens hem de beste mountainbike die hij tot dusver heeft gereden. Een superlicht en uitterst wendbaar racekarretje.

De track door de droge sloten langs de Arkmansweg is bij uitstek geschikt om even te laten zien hoe het moet. Patrick gooit zijn bike door de rabbatten alsof het niets is. In no time staat hij even later weer op de zandweg. Met een vette grijs. Hij heeft eer van zijn werk als routebouwer en biker, dat is hem aan te zien.
We zijn er echter niet om leuk te crossen, maar om te werken. Deze dag hebben we een flink deel van de vlaggetjes geplaatst op de plekken waar de routepalen moeten komen. Waarschijnlijk beginnen we woensdag met het plaatsen. Een megaklus (zo'n 250 palen!) waarbij verschillende ploegjes vrijwilligers telkens een hele dag op pad gaan (later hierover meer)


1 opmerking:

 1. Mooi filmpje:-)

  Brug No 2 ligt er ook al in trouwens;-) Was zo gepiept.. Maar goed de helft van het werk, daarmee bedoel ik het verslepen van het materiaal, was dan ook al gedaan zaterdag.

  Groeten Marco!

  P.S. voor de Hyve actievelingen onder ons..
  http://atb-delden.hyves.nl/

  Staan ook een aantal foto's en filmpjes

  BeantwoordenVerwijderen