zaterdag 25 september 2010

Jong geleerd...

Zaterdagmorgen 25 september met een groepje jeugdleden van de mtb-afdelingvan de Zwaluwen uit Almelo op pad geweest. Ze helpen ons met klusjes bij de aanleg van de permanente route op landgoed Twickel.

Afval opruimen, ja, maar eerst een stukje rijden.
De bedoeling was afval te ruimen langs de stroken aan de Flierveldweg. Maar goh, er lag bijna niets en dus waren we snel klaar. Tja, maar moet je daar rouwig over zijn? Nee, natuurlijk niet. Twickel is een landgoed dat kennelijk wordt gerespecteerd al scheelt het wel waar je bent.

De groep uit Almelo bestond uit zes jeugdleden in de leeftijd tussen de 12 en 15 jaar. Begeleiders waren Ton, Hans, Florian en Edwin. Ze hebben aangeboden vaker langs te komen als ze ons van dienst kunnen zijn. Hartstikke mooi. Daar zullen we terzijnertijd zeker graag gebruik van maken.

 vrijdag 24 september 2010

Foto's van Edwin Nieuwenhuis

Edwin Nieuwenhuis uit Hengelo is lid van de plaatselijke rijwieltoerclub én professioneel fotograaf. Een buitenkansje voor ons want hij bood aan foto's te maken van de aanleg van de route. Zondagmorgen wil hij tevens foto's maken tijdens de Hengelose veldtoertocht, die voor het eerst over vijf stroken van de permanente route gaat.

Kijk hieronder voor de overige foto's in groot formaat!

donderdag 23 september 2010

Voor wie een paard of een motor, maar nooit een mtb heeft bereden...

Vermoedelijk zijn het vooral mountainbikers die deze blog lezen. Die groep hoef ik niet uit te leggen wat het resultaat is als met paarden en crossmotoren een mtb-pad wordt bereden. Maar bij ruiters en motorrijders is dat minder bekend, heb ik deze week wel gemerkt. Daarom speciaal voor hen deze uitleg.

Nieuwe track in het Altena. Wat een plaatje!
Het een misverstand dat mountainbikers paden zoeken die moeilijk berijdbaar zijn. Alsof de kick van de sport zou bestaan uit ploeteren en zweten, het liefst tot we er bij neervallen.
Althans dat menen sommigen, heb ik gemerkt. Zo dacht een ruiter die ik sprak dat we juist op zoek waren naar omgewoelde, mulle, zwaar lopende  paden. 'Jullie zijn toch mountainbikers?'

dinsdag 21 september 2010

Uitnodigingen zijn de deur uit

Provinciaal gedeputeerde mevrouw Carry Abbenhues gaat op vrijdag 22 oktober samen met zeven anderen de vaste mountainbikeroute in Twickel officieel openen. Ze doet dat voorafgaand aan een fietstocht waarbij de genodigden zelf een stukje van de route kunnen verkennen.

Carry Abbenhues
De Regio Twente heeft deze week de uitnodigingen voor de openingsmiddag de deur uitgestuurd. Uitgenodigd zijn vertegenwoordigers van alle partijen die meehelpen de route tot stand te brengen:
de Stichting Twickel, Landgoed ‘t Warmtink, de provincie Overijssel, Regio Twente,  ANWB, Rijkswaterstaat, de gemeente Hof van Twente, de gemeente Hengelo en de verenigingen RTC Borne, RTC Hengelo, TV TRIOS’88, ATV Ruiten Drie en DFC de Twickeltrappers.

zondag 19 september 2010

Paardenhoeven op ons mtb-pad

Diepe hoefafdrukken in het nog zachte zandpad.
Dat was even schrikken zaterdag. Blijkt ons met veel zorg aangelegde pad langs de Flierveldweg bereden door een ruiter. De paardenhoeven stonden er op enkele plaatsen tien centimeter diep in. Shit, denk je dan. Is er iemand op uit ons plezier te verstoren?

Op de paden langs de Torendijk, de Nijlandweg, de Oelerweg en de Meenhuisweg hetzelfde liedje. Overal diepe gaten. In het bosje tegenover de Servo is bovendien een spoor getrokken door een crossmotor.

Navraag bij de familie Katier, die vlakbij woont, leverde niet veel op. Hooguit dat in de buurt een grote manege staat, De Hoffmeijer. Het lijkt verstandig dat we daar eens contact mee opnemen.