donderdag 9 september 2010

Paden verdienen finishing touch

Donderdag 9 september. Vandaag voor het eerst de stroken gereden die we sinds maandag 30 augustus hebben aangelegd. Ze zijn mooi, maar nog niet klaar, want oh wat zijn ze zwaar.

Met een cyclocrosser zou ik nog maar even wegblijven.
Nu was ik met mijn cyclocrossfiets en dat is sowieso niet comfortabel. Op bestaande paden gaat het wel, maar een speciale mtb-track is toch een ander verhaal. Zeker als die track nog niet is ingereden, zoals in Twickel.

woensdag 8 september 2010

Wandelen is ok, maar wel uitkijken

De singletrack die we momenteel op landgoed Twickel maken voor mountainbikers blijkt ook in trek bij voetgangers. Op het pad zijn al verscheidene wandelaars gesignaleerd.

Een wandelaarster met haar hond.
Op zich is het geen bezwaar dat wandelaars van de track gebruik maken. Het is alleen wel verstandig tegen de vaste rijrichting van de mountainbikers in te lopen. Dan zie je ze aankomen en kun je op tijd plaats maken. Mountainbikers kunnen best een hoge snelheid hebben en dus is het goed daar rekening mee te houden.

Flauwekul maken hoort er ook bij

Ze wonen op één na allemaal in Wiene, aan de Haarweg om precies te zijn. En ze mountainbiken samen. Jan Siemerink en zijn kamaraden zijn blij met de aanleg van een vaste mtb-route op landgoed Twickel, niet zo ver bij hen vandaan. Dus hielpen ze dinsdagavond een paar uurtjes mee.

Jan Siemerink (midden) en zijn kameraden.
Als het een beetje mee zit komen ze volgende week weer, zei Jan. Want de mannen hebben er plezier in, ook al zijn ze geen lid van één van de toerverenigingen in de buurt. Een paar uurtjes samen aan de slag in het bos is leuk om te doen. Bij dit werk is alle gelegenheid om een beetje bij te praten en flauwekul te maken.

maandag 6 september 2010

Strakke planning bij Trios

En weer een stuk klaar. Maandagavond 6 september heeft een ploegje van Trios een deel klaargemaakt langs de Torendijk. Daar komt een strook van ruim een kilometer te liggen. De minikraan heeft het werk daar al gedaan en met het afwerken zijn weer er nu halverwege.

De ploeg van Trios met vlnr Ronald Noorman,
Rudi Pigge, Herman Duim en Grieco Lubbers.
Coördinator Herman Duim van de Bornse triatlonvereniging heeft het inmiddels goed geregeld. De komende weken komt telkens een andere ploeg van zijn vereniging meehelpen. Eén lid doet het twee keer achter elkaar en zorgt telkens voor de overdracht. Zo komen heel wat leden van Trios aan bod.