woensdag 29 september 2010

En de route is.... 70,82 km lang

Ghostriders op de Arkmansweg woensdagmorgen.
Woensdag 29 september samen met Wim, Wim, Jaap, Ton en Jan de hele route gevolgd. Waar de singletracks nog niet klaar zijn zijn we parallel gereden. We kwamen tot bijna 71 km. Aan nieuwe singletrack hebben we 12,9 km gemeten. Maar dat zal nog wel iets meer worden als we alle stroken van begin tot eind kunnen rijden.

dinsdag 28 september 2010

Helden van de RTC Borne

Dit zijn ze dan. Onze helden van de RTC Borne. Dinsdag ruimden ze in vier uur tijd al het gezaagde hout op in de .lange strook op het talud van de A1 (ter hoogte van de afslag Borne-West). Een onwaarschijnlijke klus als je weet hoe moeilijk het daar werken was.

Vlnr Gerrit Geerdink, Jaap Duim, Wim te Winkel, Ton Kuipers en Wim Leushuis.
Toevallig was ik maandag in m'n eentje de vlaggetjes nagelopen die Patrick Jansen eerder op het talud en in het bos daarvoor had geplaatst. In het bos was het op sommige plekken al moeilijk om er door te komen, maar op het talud werd het helemaal een helse tocht.

zondag 26 september 2010

Veldrit met singletracks extra druk

Een recordaantal van 712 mountainbikers en veldrijders deed zondagmorgen mee aan de Jaarsma & De Boer veldtoertocht van de rijwieltoerclub Hengelo. De fanatieke bikers werden ongetwijfeld gelokt door de gunstige weersomstandigheden en de fraaie herfstkleuren. Maar ook het feit dat voor het eerst vijf  stukjes singletrack van de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel in de route was opgenomen leek de nieuwsgierigheid te hebben geprikkeld.

Joost Posthuma test een singletrack met in zijn spoor Tom Stamsnijder.
Het speciale mountainbikepad maakte de veldtoertocht tot een pittige opgave. De toertocht rond kasteel Twickel, langs het Twenthekanaal, door de bossen tussen Delden en Beckum en door het Stepelose Veld staat bekend als niet al te zwaar door de vele kilometers harde, rechte zandpaden. Maar de singletracks bleken andere koek. Met name de deelnemers die niet over geveerde mountainbikes beschikten zagen op de bochtige paden stevig af.