vrijdag 27 augustus 2010

De eerste vlaggetjes staan er

Routebouwer Patrick Jansen is vrijdag 27 augustus begonnen met het uitvlaggen van de eerste  kilometers van de toekomstige vaste MTB-route op landgoed Twickel bij Delden.

Patrick Jansen plaatst de eerste vlaggetjes.
Het betrof drie stroken: een stukje van ca vierhonderd meter in een bosje aan het eind van de Langenhorsterweg, een kilometer lang stuk langs Elementis en door het bos tot aan de spoorlijn Delden - Goor en nog enkele honderden meters langs het talud van de Bentelosestraat. Uiteindelijk zal de circa 70 kilometer lange route straks dertien kilometer nieuw aan te leggen singletrack bevatten.

zondag 22 augustus 2010

Officiële opening MTB-route op 22 oktober

Café-restaurant Het Hoogspel
De officiële opening van de vaste MTB-route op landgoed Twickel heeft plaats op vrijdag 22 oktober. Dat gebeurt met een grote bijeenkomst in cafe-restaurant Het Hoogspel waarvoor vertegenwoordigers worden uitgenodigd van een groot aantal instanties (o.a. provincie, gemeenten, regiobestuur), clubs en andere organisaties.

Aanleg MTB-route Twickel begint op 30 augustus

Links in het bos komt een stukje singletrack.
Maandag 30 augustus begint de aannemer met de aanleg van de 70 km lange MTB-route op landgoed Twickel. Routebouwer Patrick Jansen zal samen met bosbaas Gert-Jan Roelofs van de Stichting Twickel op vrijdag 27 augustus het eerste stuk van de route uitvlaggen.

MTB-route op landgoed Twickel een voorbeeldproject


DELDEN - Op het landgoed Twickel bij Delden wordt een circa 70 kilometer lange vaste mountainbikeroute aangelegd. Over bestaande zandwegen, maar ook over speciaal aangelegde singletracks – zo’n tien kilometer in totaal - kunnen geoefende en ongeoefende mountainbikers straks hun sport beleven.De route op landgoed Twickel .
Het idee werd geboren in 2004, maar het duurde tot eind 2009 alvorens er groen licht kwam. Dat had onder andere te maken met de relatief hoge kosten van de route. De initiatiefnemers, maar ook de eigenaar van het landgoed - de Stichting Twickel - stelden namelijk vanaf het begin hoge eisen.

Niet alleen diende de route voor de toekomstige gebruikers aantrekkelijk te worden, maar ook moesten het fraaie authentieke landgoed, landschap en natuur worden gespaard. En waar mogelijk moet de permanente route er voor zorgen dat conflicten tussen mountainbikers en andere recreanten en gebruikers worden vermeden. “Als we het doen, dan doen we het goed”, verwoordt Albert Groen van Regio Twente het centrale uitgangspunt.