zaterdag 16 oktober 2010

Een verjaardag op het talud

Koos Visser van de Ruiten Drie vierde zijn 48ste verjaardag zaterdag op het talud van de A1. Johan, Gerrit, Marco, Tonnie en ondergetekende zongen hem toe (zie het filmpje) en kregen daarna koffie met lekkere koeken. Voor de aanleg van de mountainbikeroute op Twickel worden zelfs verjaardagen aangepast gevierd.

Koos (2de van links) viert met Johan, Gerrit, Marco en Tonnie.
Zo werd het weer een bijzondere dag al begint het te wennen dat onze Almelose vrienden onder aanvoering van hun enthousiaste coördinator Gerard Freriksen elke zaterdag een heel blik vrijwilligers opentrekken.

En die stonden 's morgens om half negen keurig klaar bij de Houtzagerij van Twickel om nog eens een dag de handen uit de mouwen te steken.
Inmiddels hebben we de beschikking over een tweede aanhanger en een extra grondboormachine. Daar gingen twee ploegen mee aan het werk. Eén vertrok in de richting van Beckum en de andere maakte de grote lus rond Delden af.
Ja, die eerste lus is klaar, dames en heren mountainbikers! Rond Delden ligt vanaf nu een permanent gepijlde mountainbikeroute van 42 km met daarin 15 stroken speciaal gemaakte singletrack. Ik zou zeggen, komt u maar en probeer hem uit. Hij ligt er niet voor niets.
Gerrit trilt, Koos en Marco trekken. 
Omdat we vandaag met zoveel mensen waren hebben we met een derde ploeg het prachtige mtb-pad op het talud van de A1 afgewerkt. Wortels zijn weggeknipt, de meeste hobbels eruit gehaald. En we hebben het nog steeds tamelijk zachte pad met een trilplaat verstevigd. De reacties van de mountainbikers die we vandaag op het pad zijn tegengekomen waren eensluidend: het pad is super!!

Medewerker Twickel te fiets op inspectie.
Johan zorgt er voor dat niks blijft liggen.


Gevonden: twee lege geldlades. Kennelijk over het hek gekieperd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten