zondag 25 mei 2014

Positieve ervaringen overheersen

Tja. Wat moet je daar nu mee? Heeft iemand de routeplaatjes geschroefd van een paaltje in de Graasweg. Was een attente vrijwilliger opgevallen. We schroeven er weer nieuwe plaatjes op, maar je vraagt je wel af waarom iemand dit doet.
Paaltje waar de routeplaatjes afgehaald zijn.
Ach, niet te lang over nadenken. Gelukkig hebben we niet te vaak met dit soort vandalisme te maken en zijn er juist positieve ervaringen.
Landgoed Twickel bijvoorbeeld is heel tevreden over de route. Volgens de medewerkers die we regelmatig spreken zijn er weinig klachten over mountainbikers die kriskras over het landgoed rijden. De meesten hebben een voorkeur voor de vaste route en dat was precies wat we beoogden en wat ook Twickel graag ziet.
Kort nadat we de route hadden aangelegd waren er nog wel een wandelaars die hun beklag deden dat ze op bepaalde zandwegen mountainbikers tegen kwamen. Dat waren zandwegen waar ze het pad met mountainbikers moesten delen. Nu we een paar jaar verder zijn wordt daar eigenlijk nooit meer over geklaagd. De aanwezigheid van mountainbikers op het landgoed lijkt aanvaard te zijn en daarvoor verdient ook de stichting Twickel, die medewerking heeft verleend, een pluim.


Slootdoorgang nu minder diep

Op sommige plekken worden door de inwerking van water en het rijden gaten steeds dieper. Zo ook de slootdoorgang aan het eind van de track in het bosje ingeklemd tussen Langestraat en Rondweg, tegenover Elementis. Die slootdoorgang was zo diep geworden dat hij een gevaar begon te zijn. Je kon er zo over de kop gaan.
De duiker die we in de slootdoorgang hebben gemaakt.
Een week geleden heeft onze werkgroep van Ruiten Drie een pijp in de sloot gelegd en de ruimte eromheen opgevuld met zand. Dat moet voldoende zijn om ongelukken te voorkomen.
Wie meer van dit soort situaties kent kan dat melden bij ons. Dan komen we in actie.