woensdag 15 september 2010

Tussen bramen en brandnetels


Patrick aan het werk tussen de bramenstruiken.

Denk niet dat onze routebouwer Patrick Jansen het makkelijk heeft. Een beetje achter zijn bureau zitten, tekeningen voor zich en een telefoon bij de hand. Ja, er moet veel worden geregeld voor de aanleg van een mtb-route op landgoed Twickel, maar soms moet er ook zwaar werk worden gedaan. Zoals wanneer er een strook moet worden uitgevlagd tussen metershoge braamstruiken en brandnetels.

'Kom je mee? Dan gaan we een stukje uitvlaggen'. Ik neem de uitnodiging van Patrick enthousiast aan. Zo kan ik eens met eigen ogen zien hoe het uitvlaggen van de route in zijn werk gaat. Slingerend tussen de bomen dwars door de natuur een pad bedenken, eigenlijk is het een soort jongensdroom.

dinsdag 14 september 2010

Strook voor strook, meter voor meter

En de boer, hij ploegde voort. Nu is kraanmachinist Arjan Vreeswijk geen boer, maar voortploegen dat doet hij wel. Strook voor strook, meter voor meter maakt hij het pad waar mountainbikers straks hopelijk heel veel plezier aan gaan beleven.

Voor Vreeswijk is het maken van paden en het werken in kleine ruimtes bekende kost. De 39-jarige zelfstandig ondernemer uit Heino (Vreeswijk Groentechniek)  heeft in zijn leven al heel wat paden gemaakt. Maar een mountainbikepad dwars door een bos, dat heeft hij nog niet eerder bij de hakken gehad.