zaterdag 23 oktober 2010

Vrijwilligers verzetten bergen (zand)

Vele handen maken licht werk. Dat hebben we al vaker ervaren en opnieuw is die stelling bewezen. Onze vrijwilligers verzetten bergen als het moet. En zaterdagmorgen 23 oktober moest het want bij de singletrack langs de Blokstegenweg lag tien kuub zand op ons te wachten.

Scheppen en kruien. Met een uur was het gepiept.
Dat zand moest naar een plek die heel vaak nat is. De plek bevindt zich aan de eind van een schuin aflopende akker. Als het een beetje regent loopt veel water daar naar toe. Angezien de track er dwars door gaat wordt het daar een modderbende en dat is de afgelopen week ook gebeurd.

vrijdag 22 oktober 2010

Opening een feest!!!

De officiële opening van de mountainbikeroute op landgoed Twickel is één groot feest geworden. Bestuurders en vrijwilligers troffen elkaar vrijdagmiddag eerst bij 't Hoogspel om later een stukje van de route te fietsen. De sportieve provinciaal gedeputeerde Carry Abbenhues reed voorop en was helemaal in haar element.

Carry gaat fier op kop. Foto's Edwin Nieuwenhuis
De bestuurster was wat aan de late kant maar dat mocht de pret niet drukken. Manager Fons Lohuis van de regio Twente en regiobestuurder, tevens wethouder van Enschede, Hans van Agteren staken voluit de loftrompet over wat landgoed Twickel, routebouwer Patrick Jansen en de vele vrijwilligers de afgelopen twee maanden tot stand hebben gebracht.

donderdag 21 oktober 2010

Aftellen is begonnen...

Het aftellen is begonnen. Vrijdag 22 oktober is de officiële opening van de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel. Gedeputeerde Carry Abbenhues gaat dat doen. De provincie stak veruit het meeste geld in het project en is daarmee feitelijk de grote animator.

Carry Abbenhues is sportief en fietst vrijdag mee. 
Het programma in 't Hoogspel begint om 14.30 uur met toespraken van Hans van Agteren van de Regio Twente (de opdrachtgever), Carry Abbenhues (de belangrijkste financier) en Gert-Jan Roelofs namens de Stichting Twickel. Om drie uur kleden we ons allemaal om voor een tochtje op de mountainbike. De gedeputeerde gaat ook fietsen, heeft ze aangekondigd. En natuurlijk pakken we dan een paar singletracks mee.

dinsdag 19 oktober 2010

Een dankwoord is hier op z'n plaats

Op 27 augustus hebben we de eerste vlaggetjes geplaatst en dinsdag 19 oktober zijn de laatste palen erin gegaan. Daar zitten zeveneneenhalve week tussen waarin heel, echt heel veel werk is verzet. Maar nu is de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel helemaal uitgepijld en kan iedereen hem komen berijden.
Ik vind het een mooi moment om iedereen te bedanken die hier zo ontzettend veel energie en tijd in heeft gestopt. Op de eerste plaats de vrijwilligers. Jullie waren met zovelen en sommigen hebben zoveel uren in dit project gestopt dat ik me nog steeds verbaas  dat zoiets gebeurt. Wielrenners individualisten, vergeet het maar. Wat geweldig dit met elkaar te hebben gedaan. We hebben een prachtige tijd gehad.
Een paar namen wil ik noemen want zij trokken de kar voor de vijf clubs die zich aan de route hebben verbonden: Gerard Freriksen van R3, Wim te Winkel van de RTC Borne, Herman Duim van Trios, Joop Hoonhorst van de Twickeltrappers en Fred Zwienenberg van de RTC Hengelo.
Dan onze parcoursbouwer Patrick Jansen, die zijn unieke kennis inbracht, onvermoeibaar was en steeds weer oplossingen had. Verder Arjan Vreeswijk onze graafmachinist. Wat een vakman! Wat een enthousiasme. Elke ochtend voor dag en dauw zijn bed uit, nooit verzaakt, nooit gezeur. Je heb een perfect pad afgeleverd.
En last but not least Albert Groen, de man achter de schermen. Zonder jouw  bestuurlijke inbreng was de route er nooit gekomen. De mountainbikers in Twente mogen hopen dat jij voor de Regio Twente nog veel vaste routes kan helpen  aanleggen.

René Schabos

maandag 18 oktober 2010

Filmpje van de krant

Verslaggever Marcel Tettero van de Twentsche Courant Tubantia maakte een leuk filmpje over de aanleg van de mountainbikeroute op Twickel. Het filmpje maakt deel uit van zijn reportage op de website van de krant. Dinsdag volgt een uitgebreider artikel in de Hengelose editie van de papieren krant. Koop 'm zou ik zeggen.