woensdag 6 oktober 2010

Na 3,5 uur flink er doorheen


Een pittig rondje. Anders kan ik niet zeggen en dan overdrijf ik zeker niet.Woensdag 6 oktober heb ik de nieuwe mtb-route op Twickel voor het eerst een keer stevig doorgereden, want hij is op vier stroken na klaar. Nou, ik vond het niet eens zo erg dat nog niet alle tracks er liggen, want ik zat er na 3 uur en 25 minuten behoorlijk door.

 

Mountainbikewerk optima forma

Dat de ruim 70 km lange route er flink inhakt komt onder andere doordat de nieuwe tracks nog niet zijn wat ze moeten worden. De stroken die nat zijn geweest zijn hard geworden, maar tegelijk zijn ook de oneffenheden sterker naar boven gekomen. De hobbels in combinatie met de vele bochten maken het zwaar en vermoeiend. Je raakt je snelheid grotendeels kwijt. Op één strook haalde ik op mijn mountainbike amper 12 km per uur.
Volgens de kenners moet er tenminste een hele winter overheen gaan voordat de nieuwe paden voldoende zijn ingeklonken en uitgehard. En dan zou je ze het liefst schaven zodat ze vlakker en sneller worden. Maar ja. Op 22  oktober is de officiële opening en op 31 oktober de grote toertocht van de Twenterunners van Trios.
Die toertocht, in feite is het de inwijding van de route, kon wel eens een massale toeloop veroorzaken....

Tocht Twenterunners
Op zondag 31 oktober is er in Twente geen andere veldrit. Tel daarbij op dat er toch heel wat mensen nieuwsgierig zullen zijn en je kan heel wat deelnemers verwachten.
Ik denk dat de organisatie niet raar moet kijken als we over de duizend deelnemers gaan. Daar moet je wel op berekend zijn als mensen een parkeerplaats zoeken en willen inschrijven. Ook moet er onderweg voldoende te eten en te drinken zijn, moet aan de veiligheid worden gedacht (verkeersregelaars, waarschuwingsborden) etc etc. Een enorme klus.

Toprenners
Het wordt helemaal een spektakel als de Twentse toprenners die zijn benaderd definitief aan de start verschijnen. Namen mag ik nu nog niet noemen, maar iedereen kan ze wel bedenken. Het is de bedoeling dat zij om half negen in een stevig tempo voorop gaan als het startschot klinkt (er komt een massastart). Wie voldoende heeft getraind kan met de kleppers mee de hele ronde rijden. Een uitdaging, denk ik.
Er komen echter ook kleinere lussen, want niet iedereen zal de hele ronde kunnen en willen rijden. En voor wie het allemaal toch te zwaar is biedt het parcours op de meeste plaatsen de mogelijkheid op de weg te rijden in plaats van op de zware singletrack. Dat is aan een ieder zelf om uit te maken.Prachtige track door droge sloten aan de Arkmansweg.
 

4 opmerkingen:

 1. Super dat de route bijna klaar is, ben er ook bij op 31 oktober.
  Wil graag de route een keer door de week fietsen, maar is er een GPS track van, omdat de route nog niet uitgezet is.

  Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die GPS komt er, maar niet eerder dan wanneer de officiële opening is geweest op 23 oktober. Dan staan de routepalen er trouwens ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal toppie René!

  Groet,
  Hein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig. eindelijk een echte route in ons eigen buurtje!! goed werk. ik heb er zin in!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen