maandag 4 oktober 2010

Nieuwe wandelroute op Twickel

Op landgoed Twickel wordt momenteel behalve aan een mtb-route ook gewerkt aan een nieuw wandelpad. Het betreft de vervolmaking van de 'Umfassungsweg', een negen kilometer lange wandelroute die onder andere door prachtige, nu nog gesloten delen van het landgoed leidt.

De Umfassungsweg zoals die nu geheel gestalte krijgt.
De Umfassungsweg maakte deel uit van het plan dat landschapsarchitect Eduard Petzold tussen 1885 en 1891 voor Twickel maakte. Een deel van de wandelroute werd aangelegd, maar tot een afronding kwam het nooit.
Dat gebeurt nu  wel door de aanleg van zo'n drie kilometer nieuw wandelpad. Daarbij wordt dezelfde werkwijze toegepast als bij de aanleg van de mtb-route. De humusrijke bovenlaag wordt weggegraven waarna het pad wordt opgevuld met geel zand.

Bosbaas Gert-Jan Roelofs van Twickel is razend enthousiast. 'We gaan door een paar stukje natuurgebied die nu nog gesloten zijn. Dat zijn echt juweeltjes. Er komt zelfs een plankenpad door een ven. Daar zullen de wandelaars van kunnen genieten, beloof ik ze.'
Roelofs hoopt dat de mountainbikers op het landgoed niet in de verleiding komen de nieuwe wandelroute te kiezen. 'We wachten het wel af, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat daar mountainbikers langs gaan. Als het gebeurt moeten we maatregelen treffen', zegt hij.

Kruising met mtb-route. Van links naar rechts het nieuwe wandelpad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten