dinsdag 19 oktober 2010

Een dankwoord is hier op z'n plaats

Op 27 augustus hebben we de eerste vlaggetjes geplaatst en dinsdag 19 oktober zijn de laatste palen erin gegaan. Daar zitten zeveneneenhalve week tussen waarin heel, echt heel veel werk is verzet. Maar nu is de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel helemaal uitgepijld en kan iedereen hem komen berijden.
Ik vind het een mooi moment om iedereen te bedanken die hier zo ontzettend veel energie en tijd in heeft gestopt. Op de eerste plaats de vrijwilligers. Jullie waren met zovelen en sommigen hebben zoveel uren in dit project gestopt dat ik me nog steeds verbaas  dat zoiets gebeurt. Wielrenners individualisten, vergeet het maar. Wat geweldig dit met elkaar te hebben gedaan. We hebben een prachtige tijd gehad.
Een paar namen wil ik noemen want zij trokken de kar voor de vijf clubs die zich aan de route hebben verbonden: Gerard Freriksen van R3, Wim te Winkel van de RTC Borne, Herman Duim van Trios, Joop Hoonhorst van de Twickeltrappers en Fred Zwienenberg van de RTC Hengelo.
Dan onze parcoursbouwer Patrick Jansen, die zijn unieke kennis inbracht, onvermoeibaar was en steeds weer oplossingen had. Verder Arjan Vreeswijk onze graafmachinist. Wat een vakman! Wat een enthousiasme. Elke ochtend voor dag en dauw zijn bed uit, nooit verzaakt, nooit gezeur. Je heb een perfect pad afgeleverd.
En last but not least Albert Groen, de man achter de schermen. Zonder jouw  bestuurlijke inbreng was de route er nooit gekomen. De mountainbikers in Twente mogen hopen dat jij voor de Regio Twente nog veel vaste routes kan helpen  aanleggen.

René Schabos

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd allemaal, ik ga 'm morgenvroeg maar eens proberen. Ben heel erg benieuwd.

  Martijn Bekhuis,
  Enschede

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd aan allen die het mogelijk hebben gemaakt de route te realiseren.
  Wij hebben al een paarstukjes gezien, en het lijkt erg mooi.... we kunnen dan ook haast niet wachten om 'm in z'n geheel te gaan fietsen, en dat zal Zondag zijn... :-)

  Suc6 allemaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen die deze MTB route mogelijk gemaakt heeft GEFELICITEERD. Dit is werkelijk een fantastische route. Heb vandaag de 45km door Twickel gefietst en het heeft veel technische passages, bij slecht weer zoals vandaag zijn bepaalde stukken extra zwaar. Het stuk bij Borne is inderdaad het hoogtepunt van de route.

  Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jos
  Dank u wel dat dit mogelijk gemaakt is door jullie allemaal en we hebben er al een groot gedeelte van de route afgelegd en moet eerlijk zeggen super.
  Technies en vrij pittig en hopen er nog lang de menige kilometers op af te leggen en er van te kunnen genieten van het Twentse landschap.
  Mvg een Ruiten Drie lid

  BeantwoordenVerwijderen