vrijdag 22 oktober 2010

Opening een feest!!!

De officiële opening van de mountainbikeroute op landgoed Twickel is één groot feest geworden. Bestuurders en vrijwilligers troffen elkaar vrijdagmiddag eerst bij 't Hoogspel om later een stukje van de route te fietsen. De sportieve provinciaal gedeputeerde Carry Abbenhues reed voorop en was helemaal in haar element.

Carry gaat fier op kop. Foto's Edwin Nieuwenhuis
De bestuurster was wat aan de late kant maar dat mocht de pret niet drukken. Manager Fons Lohuis van de regio Twente en regiobestuurder, tevens wethouder van Enschede, Hans van Agteren staken voluit de loftrompet over wat landgoed Twickel, routebouwer Patrick Jansen en de vele vrijwilligers de afgelopen twee maanden tot stand hebben gebracht.

Allen spraken over een prachtig project waarbij vooral het enthousiasme en de enorme inbreng van de vrijwilligers is opgevallen. Een project waar de regionale economie van zal profiteren, want de route vormt zonder twijfel een aanwinst voor de toeristische voorzieningen die Twente heeft te bieden. Daarnaast biedt ze de inwoners van Twente een uitdaging om een mountainbike te pakken en een paar uurtjes te gaan sporten.

Vlnr Gert-Jan Roelofs, Carry Abbenhues, Hans van Agteren en René Schabos knippen het lint door. 
De bosbaas van Twickel, Gert-Jan Roelofs, verbloemde niet dat het landgoed lange tijd moeite heeft gehad met de mountainbikers. Uiteindelijk is het landgoed uitgekomen bij acceptatie in de wetenschap dat het mountainbiken geen tijdelijke sport is en dat de beoefenaars behoefte hebben aan paden om te rijden.

En toen was er champagne!!
Routebouwer Patrick geniet zichtbaar.
Ondanks zijn terughoudendheid feliciteerde Roelofs de initiatiefnemers met de de route en de wijze waarop deze  in harmonie met het landgoed is gerealiseerd. De bosbaas verklapte na afloop dat hij binnenkort maar eens een dagje een mountainbike gaat huren om de route zelf te proberen.
Voor Carry Abbenhues heeft er nooit twijfel bestaan of ze al dan niet steun moest geven aan het project. De provincie Overijssel lapte het grootste deel van het geld dat nodig was en dat is volgens haar van harte gegaan. Hetzelfde enthousiasme legde ze aan de dag toen ze zich spontaan in de wielerkleding van rijwielhandel Henk Brama stak. Daarin stapte ze vol plezier op de fiets om fanatiek op kop van een langgerekt peloton bestuurders en vrijwilligers een stukje van de route door Twickel te rijden.
Gezamenlijk rijdt het peloton bestuurders en vrijwilligers door Twickel.


1 opmerking:

  1. Vanmorgen flink stuk van de route gefietst. En met eigen ogen gezien waarvoor we de bergen werk verzet hebben; veel beginnende ATB'ers gezien hun kleding en/of materiaal, een moeder met dochtertje van een jaar of 10. Zet richtingbordjes neer en de mensen komen vanzelf. Een fantastische nieuwe recreatieve voorziening op een nog fantastischer landgoed.

    GF

    BeantwoordenVerwijderen