donderdag 21 oktober 2010

Aftellen is begonnen...

Het aftellen is begonnen. Vrijdag 22 oktober is de officiële opening van de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel. Gedeputeerde Carry Abbenhues gaat dat doen. De provincie stak veruit het meeste geld in het project en is daarmee feitelijk de grote animator.

Carry Abbenhues is sportief en fietst vrijdag mee. 
Het programma in 't Hoogspel begint om 14.30 uur met toespraken van Hans van Agteren van de Regio Twente (de opdrachtgever), Carry Abbenhues (de belangrijkste financier) en Gert-Jan Roelofs namens de Stichting Twickel. Om drie uur kleden we ons allemaal om voor een tochtje op de mountainbike. De gedeputeerde gaat ook fietsen, heeft ze aangekondigd. En natuurlijk pakken we dan een paar singletracks mee.

Het wordt vast een leuke ontmoeting tussen de bestuurders en de vele vrijwilligers die hun komst hebben aangekondigd. Het weer wordt goed, dus niets kan een leuke middag in de weg staan.
Zaterdag gaat het werk echter al weer gewoon verder. We moeten een nat stuk aan het eind van strook 3 met zand opvullen. Vrijdagmiddag wordt tien kuub zand gebracht dat wij met kruiwagens op de juiste plek moeten zien te krijgen. Met een ploeg van tien man moet dat lukken.
Volgende week hebben we ook nog flink wat te doen, want we willen alles klaar hebben voor de grote toertocht op zondag 31 oktober. Zo gaan we nog een brug bouwen aan de Meenhuisweg en als het lukt bouwen we ook een 15 meter lange vlonder over een natte strook in het bos voor het talud langs de A1. Tussendoor zijn anderen bezig de hele route na te lopen op eventuele onvolkomenheden. Werk zat nog...

5 opmerkingen:

 1. Veel plezier vandaag, jullie hebben het verdiend!
  En wat een prachtig overzicht, dat kaartje van de volledige route. Slaap jij nog wel??

  Tot ziens, Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van Harte gefeliciteerd!
  Sluit mij volledig bij 'Gerard' aan!?

  Groet,
  Hein

  PS is de route óók al digitaal (GPS)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GPS file van de eerste 40 km

  http://dutch_schultz.webs.com/GPS%20MTB%20Delden/40Km/MTB%20Delden.gdb

  groeten Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Rene,

  Afgelopen zondag de eerste lus gereden door het Twickel gereden. Pittig!

  Bedankt voor je inspanningen.

  Groet, Jort

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marco,thanks voor de GPS-file

  Mooie foto's van de opening René toppie

  Groet,
  Hein

  BeantwoordenVerwijderen