zondag 28 november 2010

Het zand kan komen

Het is zover, maandagochtend om half acht gaat het zandtransport beginnen en dinsdag gaan we met twee rupsdumpers en een knikshovel het gestorte zand op de track brengen. We hebben een rooster gemaakt want 210 kuub zand zet je niet in één dag weg.
Water in de Oelerweg. Dit weekeinde is er nog heel wat gefietst.
De verwachting is dat de zandtransporten (21 vrachten op elf verschillende locaties) twee dagen duren. Wim te Winkel rijdt mee om de chauffeur aan te wijzen waar we het zand precies willen hebben liggen. Dat is belangrijk want elke meter die we extra moeten rijden met de rupsdumpers, waar 'maar' een halve kuub in gaat, kost tijd.

De rupsdumpers en de knikshovel (die we gebruiken om de dumpers te vullen) zullen worden bestuurd door vrijwilligers. We huren de machines bij de Lemerij . Daar hebben ze ons laten zien dat de besturing tamelijk eenvoudig is. Dinsdag zullen we wel merken of het ook daadwerkelijk zo simpel is als ze zeggen.
Voor de komende drie dagen hebben we een rooster dat er in voorziet dat we telkens zeven tot acht man aan het werk hebben. Drie machinisten en de anderen om de dammetjes met de schop en een trilplaat af te werken. Dat is genoeg, want met meer mensen lopen we elkaar maar in de weg. Tenminste, dat schatten we zo in. We zullen moeten afwachten of het ook werkelijk zo gaat als we denken.
Een zorg is de ontwikkeling van het weer. De schaatsliefhebbers zullen wel plezier hebben, ons komt de vorst niet goed uit. Als het zo blijft vriezen wordt het zand steeds moeilijker te bewerken. En als er dan ook nog sneeuw bij komt wordt het helemaal lastig.
Dat is nog allemaal afgezien van de kou waarmee we de hele dag te maken zullen hebben. De meesten van ons hebben ook daar geen ervaring mee. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken...

2 opmerkingen:

 1. Rene en alle vrijwilligers: klasse!
  Ik vind het geweldig dat er zo dicht bij mijn huis een mooie route ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tiemen "Bianchi"30 november 2010 om 19:49

  Ben het helemaal met Remko eens! Geweldig.
  Zelfs afgelopen weekend was het weer een uitdaging. Harde stukken, natte stukken...voor iedereen wat wils. Thanx mannen.

  BeantwoordenVerwijderen