vrijdag 3 september 2010

Vierde dag: een weg banen door het oerwoud

Donderdagavond hebben we met drie man het pad vrijgemaakt langs de Oelerweg en de Nijlandsweg. De bosploeg van Twickel had daar eerder een hoop struiken en boompjes omgezaagd. Wat er was blijven liggen hebben wij aan de kant gelegd.

Het pad langs de Oelerweg
en de Nijlandsweg
Het bosje in de driehoek Oelerweg, Nijlandsweg, Schuttenweg is dichtgegroeid en verwilderd. Het bestaat vooral uit dunne boompjes en struiken. Patrick heeft daar een route uitgevlagd die ongetwijfeld heel avontuurlijk wordt, maar die ons wel wat werk te doen gaf.

Gebleken is dat kraanmachinist Arjan Vreeswijk hinder kan hebben van het hout op zijn weg als hij weinig bewegingsruimte heeft. Hij kan beter opschieten als de omgezaagde stammetjes en takken aan de kant zijn gelegd. Dus hebben we ons daar donderdagavond op gestort.

Fred Zwienenberg van de RTC Hengelo had zijn buurman René meegenomen, omdat hij zo snel geen kans zag clubleden op te trommelen. Die buurman is geen lid, maar heeft wel een mountainbike. Bovendien vond hij het wel lekker zich even in het bos uit te leven. Hij is in het dagelijks leven kapitein van een grote sleepboot, dus dan is een bos evenl wat anders. Voor hem genoeg goede redenen om mee te helpen.

Met ons drieën hebben we ons vol goede moed een weg door de voor ons liggende jungle gebaand. En warempel, gezamenlijk hebben we ons er doorheen geworsteld. Na anderhalf uur was het grootste deel van de corridor opgeruimd. Laat Arjan nu maar met z'n minikraan komen. Hier kan hij wel even vooruit.

Zaterdag gaat een ploeg van Ruiten Drie aan het werk en maandag komt Trios. Daarmee staat de organisatie op poten. Elke vereniging vaardigt één keer in de week een ploegje af. Op maandag Trios, op dinsdag RTC Borne, op woensdag Twickeltrappers, op donderdag RTC Hengelo en op zaterdag Ruiten Drie. Ik vind het grote klasse!

Arjan Vreeswijk schiet inmiddels geweldig goed op. Hij heeft de strook langs de Torendijk bijna klaar en gaat maandag naar de Oelerweg.  Als het werk zo snel vordert als deze week dan liggen we straks nog  voor op ons schema.


PS Hebben jullie donderdag het verhaal in de Hengelose editie TCTubantia gelezen? Er staat ook een verkorte versie op het internet.
3 opmerkingen:

  1. Grote klasse, al dat vrijwilligerswerk vanuit de verenigingen!!!!!!!!!!!! Nog niet eerder vertoond bij alle MTB-routes waar ik bij betrokken ben ik NL. Ik begin nu te begrijpen waarom FC Twente kampioen is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het gaat voorspoedig, wim te w.

    BeantwoordenVerwijderen