woensdag 1 september 2010

Derde dag: we raken op stoom

De derde dag zit erop. Kraanmachinist Arjan Vreeswijk is weer flink opgeschoten. De strook langs de Meenhuisweg zit er al bijna in. Donderdag nog een paar uurtjes en dan gaat hij verder richting de Torendijk.

De bosploeg van de DTC Twickeltrappers met v.l.n.r Arnold
 Boswinkel, Joop Hoonhorst, Hans Kemna en Peter Slaghekke.
Woensdagavond is de ploeg van de Twickeltrappers aan het werk geweest. Ze waren vier man sterk en dat blijkt niet te veel want er is toch wel wat werk te verzetten. Zo moeten we het pad niet alleen een beetje netjes afwerken, maar moeten we ook voor de kraan uit het nodige doen.

Het blijkt dat we door de bosploeg van Twickel omgezaagde stammetjes en takken moeten verwijderen om de kraan snel te kunnen laten werken. Dat is een pittig werkje heb ik de afgelopen dagen gemerkt. Het trekken aan takken en het gooien met stammetjes gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik heb er al heel wat zweetdruppls gelaten.

We zijn dan ook tot de conclusie gekomen dat we meer handen nodig hebben. We proberen nu elke dag met een ploegje van een man of vijf een paar uurtjes te werken. Van belang is vooral dat de kraan elke dag kan opschieten, het afwerken kan eventueel in een later stadium.

Woensdagavond is ook een foto gemaakt voor dagblad TCTubantia. Verslaggever Marcel Tettero schrijft een verhaal dat waarschijnlijk eind deze week wordt geplaatst. Ik ben benieuwd. Op diverse sites staat trouwens het adres van deze blog. Ik krijg elke dag wel wat reacties en die zijn zonder uitzondering positief.


1 opmerking:

  1. Allemaal blije gezichten en bezwete lijven op de foto. Eindelijk krijgt de permanente ATB-route zijn beslag. De mannen hebben hier lang op moeten wachten. De trainingsstage in de Pyreneeën werpt nu zijn vruchten af. Zet hem op jongens!

    BeantwoordenVerwijderen