zaterdag 4 september 2010

Dag vijf/zes: hartverwarmend enthousiasme

Hartverwarmend. Dat was het toen zaterdagmorgen om half negen een hele rij auto's kwam aanrijden bij de plek waar we hadden afgesproken. Uit die auto's stapten zeven mannen en een vrouw om een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken. Hulde, hulde.

De ploeg van Ruiten Drie uit Almelo.
De acht - allemaal lid van toervereniging Ruiten Drie uit Almelo - waren opgetrommeld door 'ploegleider' Gerard Freriksen om te helpen bij de aanleg van onze mooie mtb-route door Twickel. Ze willen de komende weken elke zaterdagmorgen hun bijdrage leveren.

Deze eerste keer bestond dat om te beginnen uit drie kwartier takken en stammetjes opruimen op de track langs de Nijlandsweg. Daarbij bleek meteen hoe fijn het is als je met zovelen bent. Er lag veel hout, maar dat was eigenlijk in no time  opgeruimd.

Zwaar werk, zo'n bos opruimen.
Vervolgens zijn we naar de Meenhorstweg gegaan om het lange stuk wat daar ligt te fatsoeneren. Om half twaalf waren we aan het eind en durven we te zeggen dat het pad rijklaar is. Mountainbikers kom maar op en rij die baan vast!

Routebouwer Patrick Jansen, die toch al heel wat mtb-routes in Nederland heeft helpen aanleggen, gaat helemaal uit z'n dak dat we zoveel enthousiaste vrijwilligers op de been brengen. Volgens hem heeft hij dat nog nergens meegemaakt. Dit is absoluut uniek, zegt hij.

De eerste vrouwelijke helper  is ook gesignaleerd: Simone Schrijver.
Toen hij dat zei wist hij nog niet dat zich ook een ploegje mountainbikers spontaan heeft aangemeld die helemaal geen lid van een of andere toervereniging zijn. Jan Siemerink kwam deze week toevallig met een paar fietsmaten langsrijden. Toen ik hem min of meer voor de grap vroeg om mee te helpen zei hij daar even over te willen nadenken.
 En zie, zaterdagmorgen had ik een mailtje dat hij dinsdagavond met vijf man langs komt. Het lijkt de actie 'Open het dorp' wel!

Inmiddels hebben we een heel rooster klaar voor de komende weken.
Ma    Trios Borne
Di      RTC Borne en ploegje Jan Siemerink
Wo   Twickeltrappers
Do    RTC Hengelo
Za    Ruiten Drie

1 opmerking:

  1. Nadat ik vandaag heb mogen bijdragen aan het berijdbaar maken van een stukje van de nieuwe MTB-route zijn mijn vriendin en ik vanavond nog even op pad gegaan om het vers aangelegde deel eens uit te proberen. Het is een lekker technisch parcours. Nu het op veel plekken nog erg mul is, is de uitdaging extra aanwezig. Ook het stukje dat aan de langenhorsterweg ligt is goed uitgezet. Mijn vriendin vond die plekken waar de bomen soms net stuurbreed uit elkaar staan erg spannend! Daar waar aan de Langestraat de route het bos weer in gaat staan twee bomen waar wij net 5 aan elke kant over houden!:-) Wij kijken uit naar het moment dat de hele route gereed is!
    Tot zaterdag!

    Groeten Cindy en Marco.

    BeantwoordenVerwijderen