dinsdag 31 augustus 2010

Mtb-route al in gebruik genomen

Ha, de primeur was voor anderen. Dinsdag 31 augustus hebben de eerste mountainbikers het stukje pad gereden dat Arjan Vreeswijk in twee wegen heeft aangelegd. Had zelf gedacht dat voorrecht te hebben, maar ik ben te laat. Geeft niks. Ben blij dat de liefhebber kennelijk niet kan wachten om er over te rijden.

Yannick (12) woont in de buurt en kwam even het pad uitproberen.
Onze kraanmachinist is de tweede dag weer flink opgeschoten. Er ligt nu ook een pad langs het hek van chemiebedrijf Elementis parallel aan de Meenhuisweg. Het is een mooie droge strook, met veel bochten en kleine hoogteverschillen.

Ik kwam een paar mountainbikers tegen en die waren vol lof. Het pad is natuurlijk nog niet ingereden en dus flink zwaar. Dat was ook wel te zien want de mannen waren flink buiten adem.

Onze vrienden van de RTC Borne hebben dinsdag het stuk dat een dag eerder was aangelegd gefatsoeneerd. We harken het een beetje aan en ruimen gelijk de rommel op die we tegen komen. Natuurlijk halen we de vlaggetjes weg die we gebruiken, maar ook flessen, blikken en andere troep die we tegenkomen. Daar kunnen we heel wat plastic zakken mee vullen

's Avonds ben ik zelf aan het werk gegaan om het pad dat Arjan nog moet graven vrij te maken van takken die zijn blijven liggen nadat de bosploeg van Twickel langs is geweest.  Het blijkt dat het voor de kraan soms lastig is die takken opzij te duwen als er weinig ruimte is. En omdat we graag willen dat Arjan een beetje kan opschieten moeten we dat maar 'even' met de hand doen. Scheelt weer.

Inmiddels ben ik ook druk te organiseren dat we elke dag een ploegje vrijwilligers langs sturen om hand- en spandiensten te verlenen. We zijn met vijf verenigingen en als elke club nu een dag in de week een ploegje langs stuurt dan is het allemaal goed te doen. En het mooie is: we hebben eer van ons werk, want het wordt HARTSTIKKE mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten