zaterdag 5 maart 2011

Tracks Langenhorsterweg berijdbaar

Omleiding met duiker. De oorspronkelijk doorgang (rechts)
kan nog worden gebruikt als de sloot droog is.
De drie tracks langs de Langenhorsterweg zijn sinds zaterdag 5 maart weer helemaal berijdbaar. De noordelijke en de middelste konden al gefietst worden, maar de zuidelijke niet. Daar stond in vier doorgangen het water zo hoog dat de track bijna de hele winter afgesloten is geweest.
De werkgroep van Ruiten Drie heeft de track berijdbaar gemaakt door langs de vier ondergelopen doorgangen hoog gelegen omleidingen te maken. Daarvoor moesten we ook duikers leggen omdat het water anders niet weg zou kunnen. Met de duikers en het zand dat er al een tijdje klaar lag kun je de uitdagende track nu weer prima fietsen.

Gewoon weer zand verplaatsen met schop en kruiwagen.

Ruiten Drie heeft ook een omleiding gemaakt bij een ondergelopen passage in de middelste track. Daar was al provisorisch een paadje ontstaan, maar daar moest je toch even afstappen. De op- en afgang zijn  wat vlakker gemaakt zodat je er gewoon over kunt fietsen.
De oorspronkelijke laaggelegen passages laten we zoals ze zijn. Als het water weg is kunnen ze weer bereden worden. Door het hoogteverschil zijn het uitdagende stukjes dus zou het jammer zijn ze op te heffen als dat niet nodig is.
De noordelijke track langs de Langenhorsterweg was altijd al goed berijdbaar. Daar leven echter hazelwormen, een beschermde diersoort. We gaan de komende zomermaanden samen met Twickelkenner Han Brinkcate goed in de gaten houden of de beestjes last van ons hebben en wat we kunnen doen als dat zo is.

Ruiten Drie levert noeste arbeid.

3 opmerkingen:

 1. Goed gedaan dame en mannen. Complimenten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de toertocht in Borne (vorig jaar) heb ik vorige week de hele route weer eens gefietst. Het zag er erg goed uit!!! TOP WERK! Ik woon zelf in Maastricht, dus ben zo in de Ardennen. De route in Twickel is een erg leuke afwisseling!

  Groeten Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag sinds lange tijd weer eens de twickelroute gereden. Goed te doen ook de talud langs de A1, alléén kwam ik jawel tegenliggers tegen dat wil je toch niet op dit traject uitwijken is geen optie alléén remmen, spreek je ze erop aan fietsen ze gewoon door als of ik chinees praat. Maarja dacht kan gebeuren. Nog geen half uur later een route bij de hoge esch door het bos weer tegenliggers, en echt waar ik zelf ging de goede kant uit!! Misschien is het iets om aan de andere kant van de route een verbod bord te plaatsen voor degene die niet wil of kan nadenken. Verder goed genoten van de route en goed herstelt door de werkgroep, petje(helmpje) af. Groet Ariël

  BeantwoordenVerwijderen