vrijdag 25 februari 2011

Regio wil meer mountainbikeroutes

De Regio Twente maakt plannen om het aantal mountainbikeroutes flink uit te breiden en een netwerk tot stand te brengen. De omroep RTV Oost maakte bijgaande reportage.


Get Microsoft Silverlight

6 opmerkingen:

 1. Super idee, wordt er wel een beetje moe van al dat negatieve commentaar.
  Kijk eens naar de tegenwoordige wandelaar, lopen er genoeg tussen die van de paden af gaan of rotzooi achter laten.
  Heb ik het nog niet eens over de mensen die hun hond los laten lopen.
  Blijft jammer dat de mtb-ers toch weer een beetje als negatief bestempeld worden.
  Tijd zal het leren, hoop dat het door gaat en dan zou ik zeggen: op naar nog een keer een netwerk van 400 kilometer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik fiets nu 3 jaar door twente met een mountainbike. Ik heb nog nooit iets vernield of rommel achtergelaten én ook nog nooit een MTB-er gezien die dat wel deed. Ik denk dat de doorsnee MTB-er een groot natuurliefhebber is en meer respect voor de natuur heeft dan een gemiddeld wandelaar. Als iemand mij kan vertellen wat mijn fietssporen op een MTB track aan schade veroorzaken aan de natuur, ben ik bereid om te stoppen met deze vrijetijdsbesteding. En vertel me nu niet dat ik het wild opjaag, want ik kom regelmatig wild tegen dat nog niet de moeite neemt om weg te vluchten. Eenmaal heb ik zelfs zo'n 10 minuten op een redelijke afstand van reeen kunnen genieten. Ook ben ik nog nooit wandelaars tegen gekomen die boos reageerden op mijn aanwezigheid. Gewoon vriendelijk tegen elkaar doen is het toverwoord.
  Er zullen best mensen bestaan die anders met de natuur omgaan, maar die zitten doorgaans niet op een MTB.
  Ik ben dus voorstander van dit initiatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle respect voor Han. Hij doet goed werk en heeft heel veel kennis. Maar gebruik deze kennis nou eens positief ipv over op tegen zijn. Han lijkt wel op een SP'er, is overal op tegen.
  Net zoals wat mijn voorganders zeggen, mountainbikers hebben echt wel hart voor de natuur. Zonder natuur kan je gewoon niet mountainbiken. Zonder natuur kan je beter maar wielrennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hulde aan de regio. Zien de waarde in van aantrekkelijke sportieve voorzieningen in ons prachtige Twente. Na alles wat er voor de wandelaars en gewone fietsers is gerealiseerd (gemarkeerde wandelroutes met de gekleurde pijlen en de fietsknooppunten) nu ook voor de recreatieve atb'er aan het werk. Ruimte genoeg voor ons allemaal ( ik fiets veel, wandel veel en zit ook regelmatig op de atb) als we elkaar met respect bejegenen. Met de nodige voorzieningen kan dit best wat toeristen gaan trekken voor een weekje ATB'en in Twente. En niet al te krampachtig graag is mijn motto voor de fanatieke natuurbeschermers zoals in het filmpje. Het bos is er voor iedereen, en volgens mij is Twickel gewoon voor een groot deel productiebos waar regelmatig grote kapacties plaatsvinden waarbij de gebruikte machines in een paar uur tijd meer kapotrijden dan alle recreatieve ATB'er in 5 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het eeuwige touwtrekken van voor-en tegenstanders. Laat ieder gewoon zn ding doen.

  Grtz!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Love your site man keep up the good work

  online pharmacy viagra

  BeantwoordenVerwijderen