zondag 27 maart 2011

Harde paden in plaats van modder

De track langs de Langestraat ligt er nu ook perfect bij.
Een mountainbiker wurmt zich tussen twee bomen door. 
De mountainbikeroute op landgoed Twickel ligt er momenteel prachtig bij. Door het goede weer van de laatste tijd zijn bijna alle modderstroken opgedroogd en kun je nu in optima forma beleven hoe mooi de route kan zijn.
Zaterdag 26 maart is bovendien één van de laatste lange stroken waar we last met het water hadden met klapzand opgehoogd. Dat is de track langs de Langestraat, parallel aan het hek met Elementis (voorheen Servo). De afgelopen maanden was daar op diverse plaatsen water komen te staan waardoor het pad flink kapot was gereden.
De ingang van de track bij Elementis. De modder is vervangen
door zand dat mooi hard wordt. 

Een ploeg van de Twickeltrappers heeft de slechte stukken met het al een tijdje klaarliggende zand verstevigd. Er is nog wat zand over voor als in een natte periode mocht blijken dat we meer moeten doen. Dat kun je namelijk alleen goed zien als het weer veel geregend heeft. Misschien moeten we dan ook nog wel hier en daar een duikertje plaatsen. Nou ja, we wachten het maar af.
Bruggetje over de kikkerpoel. De bruggenhoofden zijn
verbeterd. Je kan er veilig overheen.
De ploeg heeft zaterdag ook de bruggenhoofden bij de kikkerpoel in de Meenhuisweg verbeterd. Die bruggenhoofden waren na de aanleg wat ingezakt. Maar er ligt daar zand genoeg zodat het een koud kunstje was de boel een beetje beter berijdbaar te maken.
Momenteel kun je bij de kikkerpoel  goed zien hoe de dam die we eerder hebben gemaakt het water vasthoudt. Voorheen liep het water namelijk via de sloot weg. Dat zal nu minder snel gebeuren zodat de poel als bassin voor amfibiën (kikkers, salamanders etc.) beter zal functioneren, verwachten we. Zo helpen we de natuur ook een handje en dat is mooi meegenomen.
Hier is goed te zien hoe de dam onder de brug het water
in de kikkerpoel vasthoudt.
Vandaag (zondag 27 maart) op verschillende plaatsen mountainbikers gezien die met veel plezier de route volgden. Sommigen hadden kinderen bij zich en dat bewijst weer eens hoe goed de mountainbikeroute geschikt is om met kinderen te berijden. Voor de sportieve youngsters is mountainbiken denk ik een veel leukere bezigheid dan het fietsen op de weg. Ook wat dat betreft geeft de route ons veel voldoening.

3 opmerkingen:

 1. Goed bezig :) Kan niet wachten tot ik verhuisd ben naar Borne, dan heb ik eindelijk tijd om de route te gaan proberen :)

  Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onlangs de zuidlus gereden, moet zeggen dat ik er minder van verwacht had.
  Leuk stuk alleen mag deze wat mij betreft iets meer voorzien worden van singel tracks.
  Mis trouwens wel een bordje als je langs het twente kanaal terug bij de brug komt (beckumseweg) dat je ook links kunt gaan en dan schuin naar beneden richting de oelerweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gerard Freriksen, coordinator namens Ruiten Drie Almelo9 april 2011 om 13:19

  Vanmorgen met een clubje vrijwilligers bezig geweest met ons deel van het onderhoud. Daarbij de track langs de Twickelvaart op heel veel plaatsen gebarricadeerd met takken enz. Kregen daarbij het vriendelijke verwijt "stelletje eikels" naar het hoofd. Eerst even vragen waarom zou wat fatsoenlijker zijn geweest van deze ATB'er in Brama kleding. Deze track loopt per abuis door een zeer kwetsbaar deel van het bos en moet op basis van een natuurwet weer worden afgesloten. Deze afsluiting is dus in goed overleg tussen de coordinatoren van de route, de Regio Twente en landgoedeigenaar Twickel tot stand gekomen en is definitief. Het verzoek is dan ook deze afsluiting te respecteren, ern blijft in de rest van de route genoeg uitdaging over.

  BeantwoordenVerwijderen