woensdag 23 februari 2011

Weer een stap dichterbij

Het pad langs de Omloopleiding nu. Wie herinnert zich de modder.
PS de schoenen op de ladder zijn van mijn dochter.
Soms kun je je bijna niet meer voorstellen hoe het was. Die ervaring had ik dinsdag 23 februari aan het eind van de dag ook. Langs de Omloopleiding, tussen Dekkersweg en Loofrietweg, lag na een dag hard werken een prachtig zandpad dat perfect kan worden bereden, een snelweg bijna door het bos.

Wie herinnert zich nog de kleiachtige modder die hier wekenlang het fietsen bijna onmogelijk maakte. Het pad dat na de aanleg vorig jaar zo mooi leek was door regenval en wateroverlast een drekstrook die menige mountainbiker het schuim op de mond zal hebben bezorgd. Wat een ellende was het.
Duiker naar Omloopleiding waardoor veel water wegloopt.
En zie nu eens. Met ruim dertig kuub zand en een effectieve waterafvoer naar de diepe sloot die parallel loopt lijkt alle droevenis verleden tijd. Maar laten we niet te vroeg juichen. De hoge waterstanden hebben ons op landgoed Twickel vaker verrast.
Met het ophogen van de track langs de Omloopleiding zijn we weer een stap dichter bij ons einddoel: een kwalitatief hoogstaande route waar in principe het hele jaar met plezier gereden kan worden. De afgelopen maanden hebben we daarvoor een kleine honderd kuub zand opgebracht en een groot aantal duikers gelegd in (sloot)doorgangen die vol water waren komen te staan.
Duiker met ophoging in slootdoorgang langs Oelerweg.
Zo hebben we in het pad langs de Oelerweg nu acht duikers liggen. Zes slootdoorgangen waar duikers in liggen hebben we bovendien flink met zand opgehoogd. Het wasbordeffect is weliswaar grotendeels teniet gedaan maar je kunt er nu tenminste weer fietsen zonder dat je door twintig tot dertig centimeter water moet.
Bord dat mountainbikers vraagt hier rechts te houden.
Deze week hebben we ook een eerste speciaal gemaakt bord geplaatst. Dat bord is bevestigd aan een schuur op Erve Asbroek van de familie Ragbourn. Het bord vraagt mountainbikers dringend rechts te houden omdat ze geen zicht hebben op tegenliggers die om de schuur rijden. Philip Ragbourn rijdt er wel eens met zijn trekker en hij heeft liever geen mountainbiker onder de wielen. Wij ook niet, dus hebben we een speciaal bord laten maken.
De komende tijd komen er meer borden, waaronder een speciaal ontworpen bord waarop we mountainbikers én wandelaars vragen rekening met elkaar te houden. De opvallende borden met in grote letters RESPECT komen te staan op delen van de route waar mountainbikers en veel wandelaars het pad delen. Dat is onder andere het geval op de zandweg op de Hoge Es (achter 't Hoogspel), op het pad langs de golfbaan, op het Kerkveldervoetpad en op het Oelerschoolpad.


2 opmerkingen:

 1. ideetje voor de wandelaars op de mtb route.
  vriendelijk verzoek om tegen de mtb route te wandelen zodat je elkaar aan ziet komen en elkaar met RESPECT kunt passeren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er weer gelikt uit René!?
  En geef je dochter een mountainbike,was leuker geweest op de foto!? (lol)

  Thanks voor de update!

  Groet,
  Hein

  BeantwoordenVerwijderen