vrijdag 11 februari 2011

Modderstrook ligt nu onder een dijkje

Het dijkje langs de A1 tussen het bruggetje en de vlonder.
Woensdag 9 februari hebben we de modderige strook langs de A1 (tussen het bruggetje en de vlonder voor de opgang naar het talud) opgehoogd. Het zand lag al een tijdje klaar langs de Aaweg. Van daaruit hebben we het met drie rupsdumpers en een shoveltje naar het pad gebracht.
De strook bleek de afgelopen maanden in een laag deel van het bos te liggen waar het water niet weg kan. Gevolg was dat het er al snel een grote modderbende werd. Mountainbikers zochten begrijpelijkerwijs droge stukken waardoor het pad alsmaar breder werd.

In november hadden we al ruim dertig kuub zand klaar laten leggen om het pad een flink stuk hoger te leggen. Het is nu een soort dijkje geworden zoals we ook aan de Torendijk hebben gemaakt. Het is smal en je zult achter elkaar moeten blijven rijden, anders rij je de boel kapot. Voorlopig laten we er trouwens nog niemand op toe. Het zand moest eerst inklinken.
Dit bruggetje in de Aaweg leidt naar het talud.
We hebben een - gepijlde - omleiding gemaakt omdat het eerste deel van de strook (langs de hondenclub en de scouting) eveneens kletsnat is. De route loopt nu (linksaf) over de Veldweg naar de Aaweg (rechtsaf) en van daar tot aan de scherpe bocht. Daar hebben we een bruggetje gemaakt dat naar een pad door het bos voert. Na honderd meter kom je uit bij de vlonder naar het talud. Het mooie stuk over het talud is dus te rijden!
Verder zijn we donderdag begonnen met het verbeteren van de strook langs de Oelerweg. Het pad is daar door een zevental sloten gelegd. Bij de aanleg waren ze kurkdroog en ontstond een spannend wasbord. Maar toen het begon te regenen liepen de doorgangen vol water.
Inmiddels hebben we in de meeste doorgangen buizen (duikers) gelegd waarover zand komt te liggen. Zo kan het water uit het bos toch weg naar de sloot langs de weg. De doorgangen zijn nu wel minder diep en spectaculair, maar je houdt tenminste droge voeten.
Duiker in een doorgang langs de Oelerweg.
Het werk is nog niet afgerond. Er moeten nog twee duikers in en ook nog meer zand. Dus kijk daar een beetje uit. Overigens zijn we met deze strook nog niet klaar. Verderop, langs de Nijlandsweg, zijn ook een paar doorgangen vol water gelopen. Je kunt er door als je het niet erg vindt natte voeten te krijgen. Anders even afstappen en bovenlangs lopen.

2 opmerkingen:

 1. Super hoe jullie met de route bezig zijn.
  Maar hoe is de situatie op het moment van de route?
  Kan deze al weer gefietst worden of laat dat nog even op zich wachten?

  Groet, Jos.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jos,

  Afgelopen zondag heb ik de noordlus weer gefietst en dat gaat prima. Route ligt er met dit droge koude weer eigenlijk prima bij. Drie stroken zijn met linten afgesloten en het heeft ook weinig zin dat te negeren want daar kan je echt niet fietsen (ook stoere die-hards niet). Je kan op die plekken over de verharde weg langs de strook fietsen. Veel fietsplezier!

  BeantwoordenVerwijderen