zondag 19 september 2010

Paardenhoeven op ons mtb-pad

Diepe hoefafdrukken in het nog zachte zandpad.
Dat was even schrikken zaterdag. Blijkt ons met veel zorg aangelegde pad langs de Flierveldweg bereden door een ruiter. De paardenhoeven stonden er op enkele plaatsen tien centimeter diep in. Shit, denk je dan. Is er iemand op uit ons plezier te verstoren?

Op de paden langs de Torendijk, de Nijlandweg, de Oelerweg en de Meenhuisweg hetzelfde liedje. Overal diepe gaten. In het bosje tegenover de Servo is bovendien een spoor getrokken door een crossmotor.

Navraag bij de familie Katier, die vlakbij woont, leverde niet veel op. Hooguit dat in de buurt een grote manege staat, De Hoffmeijer. Het lijkt verstandig dat we daar eens contact mee opnemen.

Maar goed, daar wachten we liever niet op. Dus zaterdag een tekst op een A4 gemaakt (MTB-route in aanleg svp niet met paarden en pony's berijden) en zondagmorgen twintig copieën gelamineerd. Die hangen nu bij de de ingangen van de stroken die tot nu toe klaar zijn.

Nu maar hopen dat dit helpt.

Overigens lijkt één boosdoener al getraceerd. Sprak zondag op de Nijlandsweg een ruiter die met zijn dochter aan het rijden was. Zijn buurman had hem zaterdag verteld een mooi pad te hebben gevonden om paard te rijden...

De ruiter die ik sprak zou hem vragen dat niet meer te doen. Hij toonde althans wel enig begrip dat de viervoeters ons werk kunnen ruïneren. Hoewel het hem geen probleem leek dat pad zwaar is want we zijn toch mountainbikers? Hopelijk heb ik hem uit die droom kunnen verlossen.
We vertrouwen er vooralsnog maar op dat het onwetendheid is. Bij de paden staan ook nog geen bordjes. Nu hangen er dus wel verzoeken om er niet paard te rijden. En nou maar hopen dat de dames en heren ruiters en ook de jongens en meisjes op de crossmotoren er wat op uit doen.

Zaterdag trouwens flink opgeschoten. Ruiten Drie kwam weer met een megagrote groep vrijwilligers. Daarmee hebben we het gezaagde hout opzij gelegd op het pad in het Stepelerveld, ten zuiden van Beckum. Dat wordt een mooie track want we mogen er dwars door een bos.

Kraanmachinist Arjan Vreeswijk maakt momenteel een heel mooi pad langs een watergang tussen de Dekkersweg en de Loofrietweg. Als hij daarmee klaar is doet hij de strook in het Altena nog en dat zijn de zuidelijke en de middenlus wat het graafwerk vrijwel gereed.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig dat jullie dit allemaal doen. Kun je je trouwens ook ergens opgeven als je wel eens mee wilt helpen? Ik ben geen lid van een vereniging maar wil best wel helpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag. Veel handen maken licht werk en dat geldt zeker voor ons. Als je klikt op 'Mijn volledige profiel weergeven' vind je een knop om mij een email te sturen.

    BeantwoordenVerwijderen