woensdag 8 september 2010

Flauwekul maken hoort er ook bij

Ze wonen op één na allemaal in Wiene, aan de Haarweg om precies te zijn. En ze mountainbiken samen. Jan Siemerink en zijn kamaraden zijn blij met de aanleg van een vaste mtb-route op landgoed Twickel, niet zo ver bij hen vandaan. Dus hielpen ze dinsdagavond een paar uurtjes mee.

Jan Siemerink (midden) en zijn kameraden.
Als het een beetje mee zit komen ze volgende week weer, zei Jan. Want de mannen hebben er plezier in, ook al zijn ze geen lid van één van de toerverenigingen in de buurt. Een paar uurtjes samen aan de slag in het bos is leuk om te doen. Bij dit werk is alle gelegenheid om een beetje bij te praten en flauwekul te maken.

Kraanmachinist Arjan Vreeswijk heeft inmiddels de eerste honderden meters aan de Oelerweg klaar. Dit is één van de lastigste stukken met veel bomen, struiken en (droge) sloten. Hij moet veel geel zand opbrengen om het pad voldoende stevigheid te geven.

Dat gele zand wordt niet speciaal aangevoerd. Arjan haalt het uit het bos door gaten te graven. 'Putten' noemt hij dat. Dat gat vult hij vervolgens weer op met  materiaal (humus en zwarte grond) dat hij weghaalt bij de aanleg van het pad. En zo vind je van die gaten niets weer. Mooi werk Arjan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten