woensdag 10 november 2010

Goed overleg met Han

Gert-Jan Roelofs, Han Brinkcate en ondergetekende hebben vanmorgen in de rentmeesterij op Twickel bij elkaar gezeten om te praten over de knelpunten die Han eerder heeft aangekaart. Het was een gesprek dat, hoewel soms best een beetje fel, in een goede sfeer is verlopen.

Vlnr Gertjan Roelofs, René Schabos en Han Brinkcate
In het gesprek zijn een paar belangrijke zaken aan de orde geweest.1. Han stoort zich aan het gedrag van sommige mountainbikers tegenover wandelaars (wij ook). Het antwoord is dat op paden waar mountainbikers en wandelaars elkaar veelvuldig treffen borden komen waarin we vragen op begrip en respect. Rekening houden met elkaar wordt ons motto.

2.  Er is een pad gemaakt  langs de Grote Looweg door een gebied waar veel waardevolle paddenstoelen staan.  We hebben allemaal hetzelfde doel. We willen niet dat de paddenstoelenpopulatie heeft te lijden. We gaan de komende maanden samen nader onderzoeken wat we moeten doen.

3. Hetzelfde geldt voor de hazelwormen in de bosrand tegenover de oude melkfabriek. Ook daar gaan we in het voorjaar heel goed bekijken hoe het gaat. Als het nodig is nemen we maatregelen.

De kikkerpoel en de sloot staan nu vol water. 
4. De kikkerpoel aan de Meenhuisweg. We hebben daar een dijk doorheen gelegd, Die kan juist wel eens een gunstig effect hebben, omdat die voorkomt dat de poel in droge perioden snel leegloopt (via de sloot langs de weg). Het effect wordt nader onderzocht.

Verder hebben we afgesproken elkaar op de hoogte te houden als er zich bepaalde ontwikkelingen voordoen. Het gezamenlijke doel is we er alles aan doen om te voorkomen dat het mountainbiken op het landgoed schade of overlast veroorzaakt. We gaan niet met elkaar het gevecht aan, maar we zoeken de samenwerking. De constructieve opstelling van Han in het gesprek geeft me alle vertrouwen dat dat lukt.

René Schabos 

4 opmerkingen:

 1. Waarom niet de wandelaars vragen om het parcours te betreden met de klok mee, dus in tegenovergestelde richting van het mtb parcours.
  Zo ziet men elkaar beter aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen dat er een samenwerking met Han Brinkcate is gestart. Denk dat beide "kampen" hier profijt van gaan hebben.
  Bij wandelaars gewoon even in de remmen knijpen, rustig passeren en vriendelijke groeten. Dit doet bij mij wonderen en nog geen boze gezichten of grote mond ontvangen.
  Het is toch ook geen MTB wedstrijd!
  Het zal in de praktijk nog wel meevallen met het aantal wandelaars welke je moeizaam moet passeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat Han niet direct naar René en Gertjan gestapt is voor een gesprek alvorens de krant in te schakelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag de route gereden, wat een water, verder mooie aangelegde singeltracks.
  Vooral bij Beckum veel wandelaars even bellen, afremmen en vriendelijk groeten dit doet wonderen.

  BeantwoordenVerwijderen