zaterdag 21 mei 2011

Gras, brandnetels en fluitekruid

We zijn inmiddels volop bezig met het zichtbaar maken van de routepalen. Door de snelle groei van het gras, brandnetels en vooral het fluitekruid in de bermen waren nogal wat routebordjes moeilijk te vinden. Nou ja, we willen niet dat het rijden van de route een zoekplaatje wordt dus zijn we daar mee aan het werk gegaan.
Paaltje in de berm. Met de hak wat wortels en kluiten weggehaald.
Vandaag ook de McCleod - een soort hak - uitgeprobeerd. Met dat ding kun je vrij gemakkelijk een bovenlaag van de berm wegslaan zodat je ook de wortels verwijderd. Het effect is een beetje hetzelfde als dat van het klepelen wat de gemeentes wel eens doen. Als je de wortels weghaalt groeit de boel minder snel en hoe je er niet zo vaak wat aan te doen, verwacht ik. Tenslotte hebben we zo'n 120 palen staan.

4 opmerkingen:

 1. Heb 'm vanmiddag gefietst. Sommige routepaaltjes staan inderdaad een beetje verscholen in het onkruid. Maar met een beetje opletten is de route prima te volgen.
  Ik miste het stukje singletrack voor de watermolen (Noordmolen?), is deze afgesloten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met Hemelvaart deel route gedaan Twente Kanaal t/m Delden, was goed vindbaar. Door de vele recreanten was het wel druk en sommige p[aaltjes zoek. Mooie track die ik veel vaker ga fietsen vanuit Hengelo. Goed werk. Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het onderhoud aan de mooie fietsroute. Ik ben geen lid van een club, maar fiets de route wel 2x per week. Ik zou graag willen meehelpen aan het onderhoud van de route.
  Hulp nodig? mail j.abbink@gmail(nospam).com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Opmerking over de track bij De Servo Delden:
  Na de verkeerslichten over de rondweg is het niet duidelijk dat je rechtsaf het fietspad moet nemen en niet de hoofdrijbaan: daardoor mis je de ingang van deze track warvoor het bordje alleen langs het fietspad staat. Wellicht bordje van rechtsaf verplaatsen tot over het fietspad.
  Verder heeft een boer het nodig/nuttig (?) gevonden om aan het eind van deze track een grote gele giercontainer precies voor de uitgang te plaatsen.
  Overigens heeft met name het laatste stuk van deze verder mooie track nogal wat diepe en modderige plassen opgelopen het afgelopen weekend.
  vr groeten, Ger
  ger@logical.nl

  BeantwoordenVerwijderen