maandag 10 januari 2011

De Twickelroute voorlopig beter mijden

Ondergelopen passage langs de Langenhorsterweg. Het zand ligt klaar
maar het pad nu ophogen heeft geen zin. 
Na zes weken van vorst, ijs en sneeuw ligt de Twickelroute er momenteel - we schrijven maandag 10 januari 2011 - behoorlijk gehavend bij. Op enkele plekken staat zoveel water dat het voorlopig niet is aan te raden de route te willen rijden. Diverse tracks zijn ook afgesloten omdat we schade en ongelukken willen voorkomen.

Eind november hebben we kort gewerkt aan delen van de route waar water een probleem is. Na twee dagen begon het hard te vriezen en was het opbrengen van zand onmogelijk. Op dit moment is de vorst weliswaar even het land uit, maar staat op de slechte passages zoveel (smelt)water dat zand opbrengen zinloos is.
We zullen dus moeten wachten totdat het water is gezakt voordat we weer met zand aan de gang kunnen. Ondertussen kunnen we misschien iets doen aan een betere afwatering van stukken bos waar het water de route parten speelt. We zijn daarover in overleg, want je kunt nu  goed zien waar het water staat. In een droge periode is veel moeilijker te bepalen waar de problemen zitten en hoe je ze kunt aanpakken.
Het is wel jammer, maar de weersomstandigheden zijn ongunstig en de aanleg van zo'n route heeft gewoon meer tijd  nodig. We blijven echter vol goede moed het probleem onder de knie te krijgen. 

2 opmerkingen:

 1. Tiemen "Bianchi"13 januari 2011 om 19:42

  Niets aan te doen mannen! Jullie doen je best.
  Zaterdag heb ik nog een stuk gefietst. Twickel en Azelo, die kant. Wel zwaar, maar delen zijn best te doen. De brede paden aanhouden en de slechte stukken laten liggen. Is ook het beste voor de route.
  Sportieve groeten, Tiemen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Off topic onlangs een fietscomputer gevonden als jij de datum van verlies, deel van de route (ik neem aan dat je niet de hele route hebt gefietst), en merk en type (wired/wireless) kunt noemen mag je hem komen halen (of ik breng het). Het display doet het niet. Misschien komt dit doordat hij geen signaal krijgt of batterij is leeg of hij is stuk. Ik weet niet waar ik het anders moet melden.

  De route vind ik super ik heb alleen nog niet alle delen gehad. Ik hoop dat het weer iets beter wordt dan fietst het wat makkelijker door diepe kuilen (zijn nu vol water).
  Groeten ATB.

  BeantwoordenVerwijderen