dinsdag 28 september 2010

Helden van de RTC Borne

Dit zijn ze dan. Onze helden van de RTC Borne. Dinsdag ruimden ze in vier uur tijd al het gezaagde hout op in de .lange strook op het talud van de A1 (ter hoogte van de afslag Borne-West). Een onwaarschijnlijke klus als je weet hoe moeilijk het daar werken was.

Vlnr Gerrit Geerdink, Jaap Duim, Wim te Winkel, Ton Kuipers en Wim Leushuis.
Toevallig was ik maandag in m'n eentje de vlaggetjes nagelopen die Patrick Jansen eerder op het talud en in het bos daarvoor had geplaatst. In het bos was het op sommige plekken al moeilijk om er door te komen, maar op het talud werd het helemaal een helse tocht.


Ik denk dat ik er een klein uur over heb gedaan om van het begin naast het scoutinggebouw tot aan het einde bij het fietstunneltje Graes te komen. Op de strook lagen allemaal afgezaagde takken en boompjes die door de bosploeg van Twickel eerder waren achtergelaten. En verder stierf het er van de metershoge braamstruiken.
Alsof dat nog niet genoeg was moest ik me een weg banen op een helling die erg steil en hoog is. Meermalen moest ik me meermalen vastgrijpen om niet naar beneden te glijden. Toen ik eindelijk aan het eind was stond het zweet me op de rug en was ik opgelucht weer op het pad onderaan het talud te zijn.
Ik kon me daarom bijna niet voorstellen dat Wim te Winkel dinsdagmiddag met zijn groep de hele strook had opgeruimd. Hij vertelde er nog bij dat het op het schuine talud zwaar en moeilijk werk was geweest. Gelukkig hadden ze een gemotoriseerde heggenschaar mee gehad, waarmee de bramenstruiken waren weggesnoeid. Dat had wel gescheeld. Weliswaar lachte hij erbij, maar ik dacht even dat ze gek waren geworden.
Wie Wim kent weet dat je daar niet bang voor hoeft te zijn, maar toch. Mannen, wat een geweldige prestatie hebben jullie geleverd. Ik was al van plan om het talud een keer met vijftien man op te gaan, maar jullie deden het met jullie groep in vier uur. Chapeau!

2 opmerkingen:

 1. Han en Dorine kleyn Winkel2 oktober 2010 om 19:27

  Goed bezig, Wim!
  Gr, Han en Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gewerkt Wim te Winkel ;-)

  en de anderen natuurlijk ook!

  Fam. Zutphen

  BeantwoordenVerwijderen