zondag 26 september 2010

Veldrit met singletracks extra druk

Een recordaantal van 712 mountainbikers en veldrijders deed zondagmorgen mee aan de Jaarsma & De Boer veldtoertocht van de rijwieltoerclub Hengelo. De fanatieke bikers werden ongetwijfeld gelokt door de gunstige weersomstandigheden en de fraaie herfstkleuren. Maar ook het feit dat voor het eerst vijf  stukjes singletrack van de vaste mountainbikeroute op landgoed Twickel in de route was opgenomen leek de nieuwsgierigheid te hebben geprikkeld.

Joost Posthuma test een singletrack met in zijn spoor Tom Stamsnijder.
Het speciale mountainbikepad maakte de veldtoertocht tot een pittige opgave. De toertocht rond kasteel Twickel, langs het Twenthekanaal, door de bossen tussen Delden en Beckum en door het Stepelose Veld staat bekend als niet al te zwaar door de vele kilometers harde, rechte zandpaden. Maar de singletracks bleken andere koek. Met name de deelnemers die niet over geveerde mountainbikes beschikten zagen op de bochtige paden stevig af.Pittig stukje singletrack.
Oude rot Henk Nijland gaat hard.
Een deel van de rijders koos voor de langste route – 65 kilometer – die twee jaar geleden voor het eerst in samenwerking met het landgoed Twickel is uitgezet  door een extra lus te maken ten zuiden van Beckum. Onder de rijders die het allemaal wilden meemaken waren vermaarde hardrijders als de Raboprofs Joost Posthuma en Bas Stamsnijder, alsmede oud-veldrijder Maarten Nijland. Net als de andere deelnemers spraken ze na afloop van een onverwachte, zware opgave.


Start en finish van de veldrit waren op sportpark Vikkerhoek. Voor de organisatie zette de RTC Hengelo 35 vrijwilligers in. Zover bekend deed zich één ongeluk voor. Een deelnemer kwam in het bos ten val en brak zijn sleutelbeen.

De foto's zijn van RTC-lid Edwin Nieuwenhuis
Edfo Photography  
Emsdettenplein 25 | 7559 WC Hengelo Ov.
0624-606150 | mail@edfo.nl | www.edfo.nl | twitter.com/edfofotoIn alle vroegte op pad op het prachtige landgoed Twickel.

Technische passage.
Een sliert rijders kronkelt door het bos.
Eenzaam afzien. Marcel Brandriet, die vroeg van start was gegaan, heeft het zwaar.


2 opmerkingen:

 1. Echt perfect dat er vijf stukjes singletrack in de route was opgenomen.Ben benieuwd naar de reacties van de bikers die de Jaarsma & De Boer veldtoertocht hebben gereden.

  Groet,
  Hein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was een supertocht!!!! Werd alleen wel hard voorbijgereden door Joost Posthuma en Tom Stamsnijder. In het filmpje fiets ik nog een paar seconden voor ze......maar niet lang meer.

  Groeten,

  Tim
  Oldenzaal

  BeantwoordenVerwijderen