vrijdag 27 augustus 2010

De eerste vlaggetjes staan er

Routebouwer Patrick Jansen is vrijdag 27 augustus begonnen met het uitvlaggen van de eerste  kilometers van de toekomstige vaste MTB-route op landgoed Twickel bij Delden.

Patrick Jansen plaatst de eerste vlaggetjes.
Het betrof drie stroken: een stukje van ca vierhonderd meter in een bosje aan het eind van de Langenhorsterweg, een kilometer lang stuk langs Elementis en door het bos tot aan de spoorlijn Delden - Goor en nog enkele honderden meters langs het talud van de Bentelosestraat. Uiteindelijk zal de circa 70 kilometer lange route straks dertien kilometer nieuw aan te leggen singletrack bevatten.


Patrick werkt de hele dag en ondanks de gestaag vallende regen stug door. Maandag komt een kraanmachinist van het aannemings
 Mulder-Eykelkamp BV uit Wijthem in Delden aan en dan moet een flink stuk zijn uitgevlagd. De machinist wil vroeg beginnen en dat zal ook de bosploeg van Landgoed Twickel doen. De bosploeg moet het pad banen door waar nodig struiken te snoeien en eventueel houtopslag te verwijderen.
De percelen waar de eerste stukken singletrack zijn uitgevlagd verschillen nogal. Het eerste bosperceel is vrij open en goed toegankelijk, het deel langs Elementis is ook makkelijk te begaan, maar de overige stroken zijn lastiger. Daar moet de kraan straks door dichte stukken bos. En het talud langs de Bentelosestraat is momenteel overwoekerd met braamstruiken.


De stukken 13, 14 en 15 zijn nu uitgevlagd.

De aannemer is gekozen omdat hij ervaring heeft met het aanleggen van MTB-tracks. Een machinist van het bedrijf legde de baan in het Westerveldse bos, een beboste voormalige vuilstortplaats bij Zwolle aan en deed dat volgens Patrick heel vakkundig.Het bepalen waar de track precies komt te liggen doet Patrick, die bosbouwer is en veel mountainbike-ervaring heeft, echter zelf. Hij wil er voor zorgen dat de route voldoende spannend is en een 'lekkere flow' heeft , maar ook weer niet zo moeilijk is dat de lol er snel af gaat. Verder vindt hij het van groot belang dat de route veilig is. De aansluitingen op openbare, verharde wegen krijgen extra veel aandacht.

Bosbaas Gert-Jan Roelofs van de Stichting Twickel houdt bij de aanleg een oogje in het zeil. Twickel heeft aangegeven waar de track globaal in het bos mag komen te liggen. Vrijdag kwam hij even langs om het eerste uitgevlagde stuk te bekijken. Volgens Patrick was hij heel tevreden. ''Ik heb geen kritiek gehad. Integendeel, Gert-Jan is heel positief over ons initiatief. Hij vertelde al door heel wat enthousiaste mensen aangesproken te zijn. Tot op de markt in Hengelo toe.''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten