zondag 24 oktober 2010

Mountainbikers rijden af en aan

Na de mooie officiële opening vrijdagmiddag is onze route afgelopen weekeinde door talloze mountainbikers in gebruik genomen. Met name op de regenachtige en winderige zondagmorgen liep het storm en zag je overal op de route bikers, jong en oud, rijp en groen, mannen en vrouwen, zwetend, met rode koppen, maar enthousiast rondrijden. Een prachtig gezicht.

Het moeten er honderden zijn geweest. Alsof er een toertocht was georganiseerd. Ik heb al gehoord dat in Denekamp, waar een echte toertocht was, weinig te beleven was. Dus die zullen er wel niet zo blij mee zijn geweest. Maar de mountainbikers die ik in Twickel sprak waren wel blij! Alleen maar hele positieve reacties gehad.
Zover ik heb gezien en gehoord houdt de route zich goed. De strook onder aan het talud was natuurlijk een grote drekzooi, maar dat vinden sommigen juist spannend. Toch gaan we er maar een vlonder maken. Dat is ook leuk (voor ons).
The job goes on en dat betekent dat we deze week nog heel wat te doen hebben wil de route klaar zijn voor komende zondag. Zo gaan we deze week de brug in de Meenhuisweg bouwen en een 15 meer lange vlonder onder aan het talud. 
Verder willen we deze week de rest van de route helemaal nalopen. We hebben gezien dat er nog veel gevaarlijke wortels en stobben zijn. Waar mogelijk halen we ze op korte termijn weg en anders worden ze met oranje fluoriscerende verf gemarkeerd.

Toertocht 
Dan de toertocht van Trios. We moeten er rekening mee houden dat er een enorme belangstelling zal zijn. De mountainbikeroute en de toertocht hebben veel publiciteit gehad (regionale tv, kranten,  weekbladen, mtbroutes.nl, de NTFU-site etc. etc.) en dat kon wel eens heel veel deelnemers geven van uit het hele land.
Ik denk dat we er rekening mee moeten houden dat de route wel wat de lijden zal hebben als er meer dan duizend man overheen gaan. Maar goed, we zien wel en als de boel aan gort wordt gereden dan hopen we weer op veel mensen om ons te helpen. En mocht je geen lid zijn van een van de vijf verenigingen, maar je hebt toch zin om te helpen, meld je dan aan via deze blog. We hebben altijd wel een klus voor je.


PS Leuke discussie op site van de Twentsche Courant Tubantia over het mountainbiken in het bos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten