woensdag 10 december 2014

Nieuw routebordje

De vaste mountainbikeroutes in Twente krijgen nieuwe routebordjes met elk een eigen kleur. Zo ook de route op landgoed Twickel. Daar komen bordjes met het bekende MTB-symbool in de kleur groen. Onder het symbool is de naam Twickel te lezen.


De eerste bordjes zijn onlangs vastgemaakt nadat de oude bordjes in zwart-wit waren verwijderd. De komende weken zullen alle bordjes - het gaat op de 70 kilometer lange route om vele honderden routepalen - door vrijwilligers worden vernieuwd.
De vervanging van de bestaande bordjes is nodig omdat de Regio Twente, die verantwoordelijk is voor het beheer en de promotie, de diverse routes in Twente wil onderscheiden door ze een allemaal een eigen kleur te geven.
In Twente bestaan eind 2014 twaalf routes. Aangelegd wordt momenteel de dertiende route. Deze komt in Goor en Markelo te liggen (o.a. Herikerberg). Een veertiende route - in het Schwartzwald bij Rijssen - is in ontwikkeling en dan zijn er nog plannen voor meer nieuwe routes.
De routes gaan in de toekomst een Twents netwerk vormen, onder andere door verbindingsroutes aan te leggen. Om de routes uit elkaar te houden is er voor gekozen de bordjes allemaal een eigen kleur te geven.

1 opmerking:

  1. Wat leuk zeg. Tegenwoordig zie je dat niet meer zo vaak ,maar zal fijn zijn als het weer terugkomt.

    BeantwoordenVerwijderen