maandag 4 juli 2011

Nieuw stuk singletrack gaat nu langs scoutingbos

We hebben een nieuw pad gemaakt van de Veldweg naar de afrastering langs de A1. Dat is gebeurd in overleg met de scoutinggroep die gebruik maakt van het (speel)bos waar de mountainbikeroute eerst dwars doorheen ging. Omdat het nieuwe pad hoger ligt hopen we tevens verlost te zijn van de wateroverlast die we hier afgelopen winter hebben gehad.
De veilige kruising van de MTB-route met het pad dat de
scouts gebruiken. De mountainbikers komen van links en
steken over naar het pad dat verderop rechts afbuigt. 
Graafmachinist Arjan Vreeswijk heeft het pad twee weken geleden gemaakt. Hij heeft dat op de van hem bekende  wijze gedaan. Arjan schraapt eerst de humusrijke bovenlaag weg en brengt er vervolgens zand op dat hij langs de route soms diep uit de bodem haalt. Dat zand gaat, omdat er leem en ijzer in zit, op den duur een harde laag vormen hebben we elders al gezien. Voorlopig is het nog wat mul maar dat gaat wel veranderen als er meer water op komt. Het pad moet inklinken en dat duurt even.De nieuwe track kruist op gegeven moment een pad dat door de scouting wordt gebruikt om in het bos te komen. Voor de kruising hebben we een chicane gemaakt zodat mountainbikers niet in volle vaart over de kruising vliegen. Scouts zijn soms zo verdiept in hun spel dat ze er geen rekening mee houden dat er ook nog mountainbikers in het bos zijn. Met een veilige kruising denken we ongelukken te voorkomen.
Ingang van het pad aan de Veldweg met het bruggetje,
dat we over de uitgediepte sloot hebben gemaakt.
Arjan Vreeswijk heeft in opdracht van het landgoed Twickel ook een aantal sloten in het bos uitgediept en de afwatering hersteld. We hebben een bruggetje gemaakt om over één van de sloten in het bos te komen. We hopen dat het uitdiepen van de sloten ook helpt te voorkomen dat dit bos opnieuw helemaal onder water komt te staan.

1 opmerking:

  1. 5-7-2011, langs het nieuwe single hebben de scouting een geweldige boomhut gebouwd!!!! pas op anders fiets dwars door deze boomhut.

    BeantwoordenVerwijderen